Условия за ползване на онлайн магазин Rubik.bg

Моля, прочетете внимателно този текст. Той представлява споразумение между Вас и Рубик БГ ЕООД и посочва условията, при които можете да използвате сайта, както и нашите задължения към Вас.

Използването на предлаганите от електронния магазин Rubik.bg услуги е възможно само, след като се съгласите с настоящите условия.

1. ЗА ФИРМАТА
Фирмата, която предоставя услугата, е:
Рубик БГ ЕООД
ЕИК: 204634801
Адрес: 1421 София, ж.к. Лозенец, ул. Димитър Хаджикоцев 59

Банкова сметка на фирмата:
Банка: Уникредит Булбанк
SWIFT (BIC): UNCRBGSF
IBAN: BG89UNCR70001522976359

2. РЕГИСТРАЦИЯ И СИГУРНОСТ
За да закупите продукт от www.rubik.bg, е необходимо да сте регистриран потребител. Регистрацията става чрез въвеждане на вярна, пълна и точна информация във формуляра за регистрация. Като регистриран потребител, Вие носите пълна отговорност за запазването в тайна на Вашето потребителско име и парола, както и на личната информация във Вашия профил (вкл. адрес, телефонен номер, информация, касаеща електронните Ви плащания, електронен адрес и оторизираните лица да приемат поръчките Ви).

Единствено Вие можете да оторизирате трети лица да използват Вашето потребителско име и парола в www.rubik.bg. Вие носите пълна отговорност за всички действия, които се извършват чрез Вашето потребителско име и парола в www.rubik.bg. При всяко съмнение за неправомерно използване на Вашето потребителско име и парола или за опасност от такова, моля, незабавно уведомете екипа на Rubik.bg.

3. ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ НА ПОТРЕБИТЕЛИТЕ
Рубик БГ ЕООД гарантира на своите клиенти конфиденциалността на предоставената информация и лични данни. Рубик БГ ЕООД се задължава да не редактира или разкрива лична информация без изрично предварително разрешение на потребителите, освен в случаите, когато трябва да се подчини на законова процедура.

4. ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПРОДУКТИТЕ
Всеки продукт в сайта има посочена информация, технически характеристики, спецификации, снимки и/или видео. Тази информация служи за описание на конкретния продукт и за по-лесно придобиване на информация и запознаване с продукта преди неговата покупка. Възможно е да има разминавания и неточности между посочената информация/снимки в сайта и реално полученият продукт. При такава ситуация клиентът има право да върне продукта и да му бъде възстановена сумата (За връщане на продукти вижте повече в т.9). Рубик БГ ЕООД си запазва правото да променя информацията/снимките за продуктите по всяко време без предварителни предупреждения.

5. ЦЕНИ НА СТОКИТЕ
Указаната цена на отделните стоки е за 1 брой с включен ДДС. Цените са в български лева. Стойността на доставката не е включена в посочената цена на продуктите и се определя съобразно теглото на поръчаните продукти и избрания начин на доставка.

6. ПРОМЯНА НА ЦЕНИТЕ
Рубик БГ ЕООД има правото да променя цените на предлаганите в сайта продукти, без да дължи предварително уведомяване на потребителите. Всеки клиент на интернет магазина се задължава да заплати цената, която е била актуална по време на сключване на договора, съгласно настоящите общи условия.

7. УСЛОВИЯ НА ПОРЪЧКА И ЗАПЛАЩАНЕ
Избраните от Вас продукти се появяват във Вашата количка. Вие можете да променяте количеството на продуктите, да добавяте или да изваждате продукти. Във всеки един момент във Вашата количка можете да видите всички избрани от Вас продукти, тяхната цена, както и общата им сума.

Стъпка 1 - Информация за доставката

За да направите поръчка, е необходимо да влезете с потребителското си име и парола. Посочете името на получателя и точен адрес за доставка - това може да бъде адресът, който сте дали при регистрацията си, или друг адрес от адресната Ви книга. За да продължите към потвърждението на поръчката, е необходимо да изберете предпочитания от Вас начин на доставка. Цената на услугата се изчислява автоматично спрямо теглото и общата сума на продуктите във Вашата количка и избрания от Вас начин на доставка.

ВАЖНО:
Когато посочвате адрес за доставката, уверете се, че в рамките на работния ден, когато ще бъде доставена стоката, на този адрес ще бъдете Вие или друг човек, който сте упълномощили да я приеме.

Стъпка 2 - Информация за плащане

В количката Вие можете да видите цената на избраните от Вас продукти, цената на доставката и крайната сума, която трябва да заплатите. Това е моментът да изберете и посочите удобен за Вас начин за плащане. Онлайн магазин Rubik.bg Ви дава следните възможности:

- Наложен платеж при доставката (Заплащате общата сума на поръчката на куриера, който Ви доставя пратката);
- Плащане по банков път (Заплащате общата сума на поръчката предварително на посочената Ви от Рубик БГ ЕООД банкова сметка).


Стъпка 3 - Потвърждаване на поръчка

Тук можете да видите цялата информация за поръчката си, да я проверите и редактирате.

ВАЖНО: Проверете внимателно съдържанието на Вашата количка, информацията за плащане и доставка и инструкциите за поръчката (ако сте посочили такива).
Ако е необходимо да нанесете корекции, не пропускайте да ги направите на тази стъпка.
След като натиснете бутона „потвърдете поръчката“, Вашата поръчка ще бъде приета и няма да можете да правите повече промени. След като финализирате поръчката си, на електронния адрес, който сте посочили при регистрацията си, ще получите имейл с цялата информация по поръчката. Ако са необходими уточнения за условията или адреса на доставката, наш оператор ще се свърже с Вас по телефона.

ВАЖНО: Посочването на непълни или неверени данни в профила на клиента прави поръчката невалидна и тя не обвързва www.rubik.bg с изпълнение.

8. ДОСТАВКА НА СТОКИ

Доставката се извършва от куриерска фирма Еконт Експрес при цени и условия, подробно изяснени в раздел Доставки. За да пристигне вашата поръчка на точния адрес и в срок е необходимо да попълните коректно всички задължителни полета в регистрационната форма. Важно е да посочите мобилен телефон, за да потвърдите поръчката си и в последствие куриера да се свърже с вас. В деня на разноса ще получите SMS с номера на вашата товарителница, име и телефон на куриера, който ще ви достави пратката и стойността на наложения платеж. Всички доставки се извършват от куриерска фирма Еконт Експрес. Всяка пратка се изпраща с опцията "Преглед - виж преди да платиш наложения платеж и приемеш пратката". Стойността на услугата се определя в зависимост от избрания начин на доставка, теглото и общата сума на поръчаните стоки. ДОСТАВКАТА Е БЕЗПЛАТНА ЗА ВСИЧКИ ПОРЪЧКИ НАД 75.00ЛВ (Поръчките с безплатна доставка се доставят само до офис на Еконт Експрес). Доставките се изпълняват за цялата страна на следващият ден (с изкл. на неделя и официални празници).

* Сроковете се отнасят за поръчки, направени до 17.00 ч. в работни дни и до 12:00 ч. в събота. Срокът за доставка на поръчки, направени след посочените часове, се удължава с един работен ден. 
* Доставките до адрес се извършват само в работни дни, без събота, неделя и официални празници.
Посочените срокове важат за всички населени места с офис на куриера. За населени места обслужвани по график срока е до 3 работни дни.
* При извънредни обстоятелства и независещи от Рубик БГ ЕООД причини, сроковете за доставка е възможно да не бъдат спазени, като клиентът своевременно ще бъде уведомен.
* Ако не е в състояние да изпълни заявка, Рубик БГ ЕООД поема отговорността да се свърже с клиента и да го информира
.

ВАЖНО! При получаване на пратката задължително проверете целостта на стоката в присъствието на куриера, особено ако е чуплива!
Ако сте платили предварително по банков път, не дължите плащане на куриера. В този случай отворете пратката веднага след като я приемете. В случай, че стоката е повредена, куриерът е длъжен да напише пред Вас двустранен протокол, който ще гарантира повторното изпълнение на поръчката Ви.
Свържете се с нас на телефон: 0888150547, или ни пишете на e-mail адрес: sales@rubik.bg, за да ни информирате за случая.

9. ВРЪЩАНЕ НА ЗАКУПЕНИ СТОКИ
Всеки потребител има правото да се откаже и върне поръчаната стока при получаването ѝ от куриера, ако по време на прегледа на пратката по някаква причина реши, че не иска да заплати сумата. Купувачът или куриерът трябва да се свърже с представител на Рубик БГ ЕООД на телефон 0888150547 и да съобщи за отказа. Ако поръчката е платена предварително, Рубик БГ ЕООД се задължава да възстанови заплатената за стоката сума в срок от 3 работни дни от датата, на която тя е получена обратно. При отказ получателят да приеме пратката, той се задължава да заплати разходите по доставките.

Всеки потребител има правото по свое усмотрение да върне получената стока в рамките на 7 календарни дни от датата получаването ѝ. Купувачът трябва да се свърже с представител на Рубик БГ ЕООД на телефон 0888150547 и да съобщи за това си решение, след което за своя сметка да изпрати стоката обратно. Рубик БГ ЕООД се задължава да приеме връщането и да възстанови заплатената сума (без разходите за доставка), ако стоката отговаря на следните изисквания – не липсва и не е нарушена опаковката (напр. смачкана, скъсана, загубена и др.) и не е нарушена целостта на продуктът – няма загубени части, отлепени или надраскани стикери и др.


10. ВРЪЗКА С НАС
Вие можете да се обръщате към нас за информация относно предлаганите продукти, условията за поръчка и доставка, както и за да проверите статуса на Вашата поръчка. Вие ще получите информацията, която Ви интересува, стига тя да е в нашата компетентност, независимо дали се свържете с нас чрез e-mail или по телефона.
Телефонните разходи, които правите, обаждайки се на телефон 0888150547 (Виваком), са за Ваша сметка съобразно Вашият тарифен план.
Можете да ни пишете на e-mail адрес sales@rubik.bg. За Ваше улеснение можете да използвате формата ни за контакти за директна връзка с нас.


11. ОТГОВОРНОСТИ
При ползване на услугите, предлагани от Рубик БГ ЕООД:
Вие изразявате съгласие, че използването на услугите, предлагани в сайта, е на Ваша отговорност. Рубик БГ ЕООД не носи отговорност за информацията и снимките, дадени от производителите на продуктите (снимките използвани в сайта са с информативна цел и е възможно да има несъотвествие на дадена снимка с реално полученият продукт). Рубик БГ ЕООД не гарантира, че функциите, предложени от сайта, и информационният поток са лишени от технически грешки.

12. ПРАВА ВЪРХУ САЙТА
Цялото съдържание на сайта e собственост на Рубик БГ ЕООД. То е създадено, за да помага на нашите клиенти да се възползват максимално от услугите, които предлагаме. Всяко друго използване на съдържанието на сайта, включително модификация, репродукция и дистрибуция без писменото разрешение на Рубик БГ ЕООД се наказва от закона. Екипът на Рубик БГ ЕООД се грижи за доброто обслужване на клиентите на електронния магазин. Ако имате въпроси и препоръки, свързани с използването на сайта, свържете се с нас на телефон 0888150547, или пишете на Отдела за обслужване на клиенти. Вашето мнение е важно, за да направим магазина още по-удобен и полезен!