Macedonia Open 2018

Macedonian Nationals 2019: Натпревар во брзо местење на рубикова коцка (speedcubing) во Македонија

Macedonian Nationals 2019 е натпревар во брзо местење на рубикова коцка (speedcubing) подржан од светската кјубинг асоцијација - WCA и организиран од страна на Македонската Кјубинг Асоцијација.

Настанот ќе се одвива во 12 категории: 3x3 (Рубикова коцка), 2x2, 4x4, 5x5, 6x6, 7x7, Pyraminx, Skewb, 3x3 One-Handed, 3x3 Blindfolded, Megaminx, Square-1!

Натпреварот ќе биде одржан на 26ти и 27ми октомври 2019 во ООУ Ѓорѓија Пулевски, Скопје! Цената за регистрација изнесува 300 денари доколку се пријавите онлајн најдоцна на 22 октомври, а наплаќањето ќе биде на самиот натпревар. Доколку не се регистрирате преку сајтот, можете да се пријавите на лице место на настанот, но цената ќе изнесува 400 денари и нема да ви биде загарантирано место, затоа регистрирајте се на време преку веб сајтот и имајте на ум дека местата се ограничени.

Macedonian Nationals 2019 is a speedcubing event supported by the WCA (World Cube Association) and organized by MCA (Macedonian Cubing Association). The event will be held on 26th and 27th October 2019 in OOU Gjorgjija Pulevski, Skopje! The registration fee is 300 MKD (about €5) if you register online up to 22 October and payment will take place in the venue on the day of the competition. You can also register on the day of the competition directly, but on the spot registration fee is 400 MKD (about €6.5) and you will need be guaranteed a spot, so make sure you register through the website.

Страница за записване: WorldCubeAssociation.org

Срок за записване: от 30. Септември 2019г. до 22. Октомври 2019г.

Дата на провеждане: 26-27. Октомври 2019г.

Място на провеждане: OU Gjorgjija Pulevski, AVNOJ Blvd 28, Skopje 1000, North Macedonia

Дисциплини: Куб 2x2, Куб 3x3, Куб 4x4, Куб 5x5, Куб 3x3 с една ръка, Пъзел Pyraminx, Пъзел Skewb, Куб 3x3 Blindfolded и Пъзел Megaminx

Такса за участие: 300.00 DEN (Macedonian Denar) при предварително записване / 400.00 DEN (Macedonian Denar) в деня на състезанието

Лимит на участниците: 120

Официални делегати на WCA: Tobias Peter

Организатори: Aleksandar Arsovski

Facebook страница на Македонска Кјубинг Асоцијација: FB.com/macedonian.cubing.association


КРАЙНИ РЕЗУЛТАТИ ОТ ПРОВЕДЕНОТО СЪСТЕЗАНИЕ:

1) 3x3x3 Cube

3x3-final.png

2) 2x2x2 Cube

3) 4x4x4 Cube

4) 5x5x5 Cube

5) 6x6x6 Cube

6) 7x7x7 Cube

7) 3x3x3 Blindfolded

8) 3x3x3 One-Handed

9) Megaminx

10) Pyraminx

11) Skewb

12) Square-1